StartSvårt att få lån

SVÅRT ATT FÅ LÅN?

– här kan du hitta ett lån om banken sagt nej

Här hittar du långivare som kan ge dig ett lån om du tidigare haft svårt att få lån p.g.a. betalningsanmärkningar, obetalda skulder, ingen fast anställning eller inkomst mm.

Loading

Svårt att få lån? – Hitta ett lån om banken sagt nej

Svårt att få lån? - jämför och låna pengar om banken sagt nej

Om du har svårt att få lån

Har du ansökt om ett lån men fått nej av banken? Det finns många saker som kan göra det svårt att få ett lån. I jämförelsen ovan hittar du olika banker och långivare som kan ge dig ett lån om du tidigare fått nej. De har riktat in sig på att i större utsträckning än andra långivare försöka förstå din situation och se om det finns möjlighet att hjälpa dig med ett lån.

Saker som kan göra det svårt att få lån

Betalningsanmärkningar

Normalt sett är det svårt att få ett lån med betalningsanmärkning men det beror även på hur anmärkningen uppkom. Kontakta bolagen i jämförelsen och se om de kan hjälpa dig även om du har en betalningsanmärkning.

Skulder

Höga skulder sedan tidigare eller ett skuldsaldo hos Kronofogden kan göra det svårt att få ett lån men har du möjlighet att betala av på ditt lån idag behöver det inte alltid vara ett hinder.

För många kreditupplysningar / kreditförfrågningar

Om du ansökt om lån på många olika ställen och det gjorts flera upplysningar på dig, eller UC som det ofta kallas, kan det vara negativt när du ansöker om ett lån. Dock behöver inte många kreditupplysningar göra det helt omöjligt att få ett lån. Kontakta långivarna ovan och se om de kan hjälpa dig med ett lån även om du har många förfrågningar.

Låg eller ingen inkomst

Det finns många tillfällen då du kan ha en låg eller ingen fast inkomst alls. Kanske har du ingen fast anställning, eller så har du en projektanställning, precis fått ett jobb eller arbetat sporadiskt av någon anledning. Många banker kan då säga nej på grund av att du inte har tillräckligt hög inkomst men kan du visa att du kan betala räntor och amorteringar kan det finnas långivare som beviljar dig ett lån utan fast inkomst.

Egen företagare

En grupp som ofta har svårt att få lån är egna företagare. Har du precis startat ditt företag eller inte tar ut så mycket i lön kan det göra att många banker nekar dig ett lån.

Pensionär

Pensionärer är en stor grupp som ofta nekas lån vilket beror på att många banker bedömer att de inte kan betala räntor och amorteringar med sin pension.

Sjukskriven

Har du varit sjukskriven en längre period och därmed haft en låg inkomst kan det göra det svårare att få ett lån.

Betalningssvårigheter

Mycket kan inträffa som gör det svårt att betala sitt lån. Det kan till exempel vara en plötslig arbetslöshet, sjukdom eller skilsmässa med mera. Har du missat att betala dina räntor och amorteringar påverkar det din möjlighet att få lån negativt men många av långivarna i jämförelsen ovan kan se just din specifika situation och göra en individuell bedömning.

Nyinflyttad till Sverige

Har du precis flyttat till Sverige kan det göra det svårare att få ett lån.

Jämför och hitta ett lån

Med hjälp av jämförelsen ovan kan du hitta långivare som försöker titta lite mer på just din situation och se om de kan erbjuda dig ett lån.

Med tjänsten kan du jämföra:

  • Räntor
  • Lånebelopp
  • Krav på säkerhet
  • Avgifter

Om lånen

Låna 10 000 – 15 000 000 kronor.

Bolån eller blancolån

Vissa av långivarna kräver någon form av säkerhet för ditt lån till exempel en villa, radhus, bostadsrätt eller ett fritidshus. Andra kräver ingen säkerhet alls för sitt lån. Generellt är räntan du erbjuds lägre om du kan uppvisa någon säkerhet för lånet.

Omstartslån

Har du många småkrediter kan det vara smart att försöka baka ihop dessa till ett så kallat omstartslån eller hopbakslån. Det innebär att du lånar ett belopp hos en enda långivare och som löser dina gamla lån. På så vis kan du ofta få ned månadskostnaden.

Är du intresserad av att låna pengar för att lösa gamla krediter kan du göra det med Finansportalens tjänst för privatlån.

Medsökande eller borgensman

Har du svårt att själv få ett lån kan det ofta hjälpa om du har en medsökande eller borgensman till lånet.

Översikt – Svårt att få lån

Bolag Ränta Krav på säkerhet?
Nstart 19,47 % – 33,45 % (eff.ränta) Nej
Marginalen Bank 6,77 % (snittränta maj) Ja

Tabellen visar olika lånebelopp och räntor för dig som har svårt att få lån.

Tryck här för att se mer information om lånen

FAQ - Vanliga frågor och svar

Är det omöjligt att få lån?

Det kan kännas hopplöst när banken sagt nej men ge inte upp. Det finns många olika långivare på marknaden som engagerar sig lite mer för att se till just din speciella situation. På Finansportalen har vi listat några av dem.

Varför är det svårt att få lån?

Det finns många olika anledningar till varför det kan vara svårt att få ett lån. Låg inkomst, ingen fast anställning, betalningsanmärkningar eller höga skulder med mera. Prova att höra med långivarna i vår jämförelse och se om de kan hjälpa dig med ett lån.

Kan man få lån med betalningsanmärkning?

Många banker och långivare erbjuder inte lån till den som har en betalningsanmärkning men det finns dom som kan göra det. Vi har listat några i vår jämförelse. Det kan vara långivare som anstränger sig lite mer och tittar på din nuvarande betalningsförmåga istället för en eller ett par gamla betalningsanmärkningar.

Kan man låna pengar med låg inkomst?

En generell regel är att du ska kunna betala räntor och amorteringar för att kunna få ett lån. Olika banker kan ha olika krav på hur hög inkomst du behöver för att kunna låna hos dem. Ju högre lånebelopp desto större krav ställs på inkomstens storlek.

Har du svårt att få ett lån kan en medsökande underlätta möjligheterna att få ett lån beviljat.

Hur mycket pengar kan man låna?

Hur mycket pengar du kan låna beror dels på bankernas och långivarnas egna maxtak samt hur din ekonomiska situation ser ut.

Just nu erbjuds lån utan säkerhet på mellan 10 000 – 200 000 kronor samt bolån från 50 000 kronor upp över 10 000 000 kronor.

Måste man ha säkerhet för att få låna?

I vår tjänst finner du både lån utan säkerhet (blancolån) samt lån som kräver en säkerhet.

Behövs medsökande för att få låna?

En medsökande gör det lättare att få ett lån. Det beror på att ni är två som delar på betalningsansvaret för lånet vilket minskar risken för långivaren.

Jämför och hitta ett lån nu

Tryck på knappen för att hitta ett bra lån.

Jämför nu