StartFörsäkringar

JÄMFÖR FÖRSÄKRINGAR

– hitta en försäkring med bra pris och villkor

Här kan du jämföra försäkringar helt kostnadsfritt och hitta en bra och billig försäkring för just ditt behov. Tryck på den försäkring du vill jämföra här under.

Jämför försäkringar – skaffa en bra försäkring till ett bra pris

Jämför försäkringar och hitta en bra och billig försäkring för dig.

Om att jämföra försäkringar

Ska du skaffa en ny försäkring eller vill du bara byta den du redan har? Oavsett anledning lönar det sig ofta att jämföra priser och villkor online innan du tecknar en försäkring. Finansportalens jämförelser hjälper dig med detta och det bästa av allt, det är helt gratis för dig!

Jämförelserna ovan kan variera lite i utformning beroende på vilken typ av försäkring du är ute efter. För en del försäkringstyper kan du fylla i dina uppgifter, få fram en lista på olika alternativ och själv teckna den försäkring du tycker är bäst direkt på nätet.

För andra försäkringar kan du välja att få kontakt med en försäkringsrådgivare som kommer med tips och hjälper dig sänka dina kostnader genom att hitta ett bra försäkringsbolag . En sak har de alla gemensamt och det är att de är oberoende och helt kostnadsfria för dig.

Skaffa en bra och billig försäkring redan idag snabbt, enkelt och smidigt med Finansportalen!

Bra saker att tänka på när du jämför försäkringar

Oavsett vilken typ av försäkring du vill se över finns det några bra saker att tänka på innan du tecknar:

  1. Vilket behov har du? Tänk igenom vilket skydd du vill ha och vad du tycker är viktigt att försäkringen täcker. Tjänsterna ovan guidar dig genom hela processen
  2. Försäkra dig inte mer än nödvändigt men inte heller mindre än du behöver
  3. Jämför i god tid innan försäkringen går ut om du ska byta försäkring. Sakförsäkringar gäller normalt i ett år och vill du byta försäkringsbolag är det bra att du redan tecknat en ny försäkring som börjar gälla när den gamla löper ut
  4. Om möjligt, betala hela försäkringspremien med en gång. Det blir oftast billigast
  5. Hitta en bra balans mellan premie och villkor. Välj en så billig försäkring som möjligt för just ditt behov

Stora skillnader mellan försäkringsbolagen

Om du någon gång jämfört försäkringar vet du att priserna kan variera rejält bland Sveriges alla försäkringsbolag. Ibland kan samma typ av försäkring skilja flera tusenlappar mellan olika bolag men det är inte bara priserna som kan skilja mycket. Även villkoren varierar stort. Det är därför bra om du funderar igenom dina behov och/eller resonerar tillsammans med en oberoende försäkringsrådgivare så du får en bra försäkring för just dig.

Kom ihåg: Det kan finans mycket pengar att spara på att hitta en bra och billig försäkring!

Har du några frågor?

Skicka ett e-post till kontakt@finansportalen.se eller ring vår partner Compricer på 08 – 4037 3290 (vardagar mellan 08-18) så får du kostnadsfri hjälp av en försäkringsrådgivare att hitta en bra försäkring åt dig.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Hur jämför man försäkringar?

Börja med att bestämma dig för vilket behov du har. Därefter kan du använda Finansportalens prisjämförelser för att hitta en billig försäkring för just dig och ditt behov.

Vilka olika försäkringar finns det?

Det finns försäkringar för nästan alla ändamål men generellt kan man dela in försäkringar i två huvudkategorier: sakförsäkringar och personförsäkringar.

Typiska sakförsäkringar är bil-, båt och hemförsäkringar medan sjukvårds-, liv-, och barnförsäkringar är exempel på personförsäkringar.

Vilka försäkringar bör man ha?

Det beror på hur din situation ser ut. Som grund bör du alltid ha en hemförsäkring. Har du barn och husdjur är det bra att se över ditt skydd för dessa. Har du en bil måste du minst ha en trafikförsäkring enligt lagen.

Gå igenom din situation och fundera på hur ditt försäkringsbehov ser ut. Du kan även få hjälp med detta via Finansportalens tjänster.

Vilken försäkring är billigast?

Eftersom försäkringar i hög grad är individuella finns det inte någon försäkring som alltid är billigast. Man kan säga att priset på försäkringar är en färskvara. Med hjälp av våra jämförelser hittar du billiga försäkringar just nu utifrån dig och ditt behov.

Vilket är det bästa försäkringsbolaget?

Det finns inget försäkringsbolag som alltid är bäst eller som har de bästa försäkringarna men våra jämförelser utgår från dig och ditt behov. På så vis kan du hitta en bra försäkring till ett bra pris.

Hur länge gäller en försäkring?

Normalt gäller en försäkring ett (1) år i taget och förlängs automatiskt så länge premien betalas av försäkringstagaren.

Samla alla försäkringar i ett försäkringsbolag – bra idé?

Många försäkringsbolag erbjuder dig en rabatt om du samlar alla eller fler än en försäkring hos dem. Funderar du på att samla dina försäkringar hos ett bolag så jämför först och kontrollera om du verkligen tjänar på att göra det. I de flesta fall lönar det sig faktiskt bättre för dig att ha flera olika försäkringsbolag.

Jämför och hitta en bra försäkring nu

Tryck på knappen och välj den försäkring du vill jämföra.

Starta jämförelsen