StartFritidshusförsäkring

JÄMFÖR FRITIDSHUSFÖRSÄKRINGAR

– hitta en bra försäkring till ditt fritidshus

Här kan du jämföra fritidshusförsäkringar och hitta en bra och billig försäkring för just dig och ditt fritidshus. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer en oberoende rådgivare till dig med bra alternativ på marknaden. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig.

Loading

Jämför fritidshusförsäkringar – hitta en bra försäkring till ett bra pris

Fritidshusförsäkringar - jämför och hitta en bra och billig fritidshusförsäkring.

Om tjänsten

Med denna tjänst får du kostnadsfri hjälp av en oberoende rådgivare att hitta en bra och billig försäkring till ditt fritidshus. Oavsett om det är en sommarstuga, ett större fritidshus eller en liten stuga uppe på fjället du vill försäkra. Tjänsten hjälper dig om du ska byta, välja ny eller bara vill se över olika fritidshusförsäkringar på marknaden.

Tjänsten presenteras i samarbete med Compricer och ser till att du hittar en bra försäkring till ett bra pris för just dig och ditt fritidshus. Nu slipper du själv ringa runt bland försäkringsbolagen.

Tänk på att en fritidshusförsäkring inte har en hemförsäkringskomponent, det vill säga skydd vid resor, överfall och olyckor för dig personligen mm. En sådan hemförsäkring måste du teckna separat om du inte redan har en. Hade du tänkt att vara permanent bofast i ditt fritidshus behöver du en vanlig villahemförsäkring istället.

Så skaffar du en bra och billig fritidshusförsäkring

Gör så här:

  1. Fyll i uppgifterna i formuläret ovan och tryck på knappen ”Skicka förfrågan”
  2. En oberoende försäkringsrådgivare tar emot din förfrågan och ser över marknaden
  3. Du kontaktas med förslag på bra fritidshusförsäkringar som passar just dig

Tjänsten tar bara fem minuter att genomföra och är helt kostnadsfri för dig. Du binder dig inte för någonting genom att skicka in ansökan.

Om uppgifterna som behövs

När du fyller i formuläret är det bra att fylla i så mycket uppgifter som möjligt. Då blir det lättare att hitta en bra försäkring som passar just ditt fritidshus.

Byggår – när ditt fritidshus är byggt

Inköpsår – ange när du köpte fritidshuset

Byggyta – ytan som byggnaden upptar på marken räknad efter de utvändiga måtten. Räkna inte in ytan för yttertrappa, skärmtak, öppen veranda, balkong, terrass eller altan. Är balkongen eller altanen inglasad eller inbyggd på annat sätt räknas även den ytan in.

Boyta – ange boytan i kvadratmeter

Fastighetsbeteckning – beteckningen på fastigheten. Vet du inte vilken beteckning ditt fritidshus har kan du lämna rutan tom

Antal badrum – antal badrum

Personnummer – ditt personnummer

Telefonnummer – ditt telefonnummer

Detta ingår i en fritidshusförsäkring

Detta ingår normalt i en fritidshusförsäkring:

  • Skydd för olyckor som tex brand och vissa vattenskador
  • Naturskador som tex översvämning, storm och blixtskador
  • Stölder och skadegörelse
  • Skydd för angrepp av skadedjur
  • Lösöre
  • Rätts- och ansvarsskydd

Förutom detta finns det olika tilläggsförsäkringar som tex skydd för äkta hussvamp (ingår hos vissa försäkringsbolag), försäkring för mindre båtar i anslutning till fritidshuset, minskat åldersavdrag (ingår hos vissa försäkringsbolag), drulle/allrisk, bostadsrättstillägg med mera.

En fritidshusförsäkring passar dig som vill försäkra ett fritidshus av något slag. Det kan vara en sommarstuga, fjällstuga eller någon annan typ av stuga.

Försäkringspremien

Kostnaden för en fritidshusförsäkring kan variera mycket mellan olika bolag. Jämför priser och innehåll för att vara säker på att du får ett bra skydd för dig och ditt fritidshus till ett bra pris.

Har du några frågor?

Skicka ett e-post till kontakt@finansportalen.se eller ring vår partner Compricer på 08 – 4037 3290 (vardagar mellan 08-18) så får du kostnadsfri hjälp av en försäkringsrådgivare att hitta en bra fritidshusförsäkring åt dig.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Vad är en fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring är ett skydd för skador på ditt hus, andra byggnader och tomt. Försäkringen omfattar den fastighet som anges i försäkringsbrevet, dig och eventuella familjemedlemmar.

Hur jämför man fritidshusförsäkringar?

1. Fyll i uppgifterna i formuläret och tryck på knappen ”Skicka förfrågan”

2. En oberoende försäkringsrådgivare tar emot din förfrågan och ser över marknaden

3. Du kontaktas av din försäkringsrådgivare med förslag på bra fritidshusförsäkringar som passar just dig

Hur hittar man den bästa fritidshusförsäkringen?

Det finns ingen försäkring som är bäst för alla situationer men börja med att bestämma dig för vilket skydd du vill ha. Är du osäker kan du ta kontakt med våra försäkringsrådgivare så hjälper de dig kostnadsfritt.

När du vet vilket behov du har kan ni tillsammans titta på vilka försäkringar som ger dig ett bra skydd till ett bra pris.

Vilken fritidshusförsäkring är billigast?

Fritidshusförsäkringar är i hög grad individuella. Det innebär att de kan variera mycket i pris beroende på vilket fritidshus som ska försäkras och var det ligger.

Med vår tjänst får du hjälp med att hitta en försäkring som ger dig det skydd du behöver till ett bra pris.

Hur länge gäller en fritidshusförsäkring?

En fritidshusförsäkring gäller normalt ett (1) år i taget.

Vad kostar tjänsten?

Tjänsten är helt kostnadsfri för dig.

Hitta en bra och billig fritidshusförsäkring nu

Tryck på knappen och skicka in din kostnadsfria förfrågan.

Börja här